HOME | OCS SYNERGY | PROMOTION | ABOUT US


\

How to Buy the Best Tablet - translate..

Whether you opt for an Apple iPad, a BlackBerry PlayBook, or an Android device, like the Motorola Xoom, purchasing a quality tablet can be a daunting task. Here's what you need to know before you hit the store.
Ketika iPad Apple pertama dan Fusion Garasi JooJoo dibebaskan dalam beberapa hari satu sama lain pada awal tahun 2010, punya selera dunia nyata pertama tablet-dan, apa yang beberapa mungkin berkata, adalah penjumlahan yang sangat baik luasnya tablet high masa depan akan tawarkan. Pada akhir quality, iPad, dan sekarang iPad 2, adalah tablet patokan untuk mengalahkan, dengan top-notch, desain mulus berpasangan dengan kedai app kuat. The JooJoo sekarang-dihentikan adalah clunker-itu tidak mempunyai simpanan dalaman, sering jatuh, dan pada dasarnya tidak mempunyai aplikasi, hanya beberapa alat asas. Di antara bookends terletak sisa lapangan tablet, dengan tablet Android awal (apa-apa menjalankan versi yang lebih rendah daripada Android 3.0) peringkat mendekati akhir JooJoo spektrum dan yang lebih baru Android tablet seperti Xoom Motorola dan mendatang generasi kedua Samsung Galaxy tab memuat bertujuan iPad. Setelah pandangan pertama, RIM BlackBerry Playbook mendatang juga terlihat menjadi cukup pesaing, dengan sistem operasi sendiri dan kemampuan untuk menjalankan beberapa aplikasi Android. Jadi mana yang kebanyakan tablet akal akalan yang mirip bernilai pelaburan cukup besar anda? Mari kita lihat faktor-faktor kunci yang perlu anda pertimbangkan:

Pertama Off: Adakah anda betul-betul memerlukan sebuah Tablet?

Sederhananya, tablet tidak benar-benar mengisi setiap keperluan yang benar sekarang-mereka tidak pengganti untuk komputer penuh atau smartphone. tablet adalah layar sentuh peranti media yang sebenarnya paling mirip dengan pemain-sangat maju portable media player atau MP3 dengan layar lebih besar. Ya, banyak dari mereka mempunyai ciri-ciri perkhidmatan mobile, namun saat ini tidak satupun dari mereka membuat panggilan telefon melalui pembekal bimbit tradisional. Dan sementara anda boleh mendapatkan kerja yang dilakukan pada tablet, anda tidak akan mendapatkan sistem operasi desktop kelas, seperti anda akan mendapati pada PC. Tablet pada dasarnya adalah versi ringan dari laptop dalam erti setiap-mereka beratnya kurang, dan mereka lebih ringan pada ciri-ciri. Keuntungan mereka menawarkan lebih dari laptop adalah cara mudah untuk menyemak e-mel, menyemak imbas web, pengambilan media, dan bermain game-seperti smartphone. Tetapi dengan tablet, anda mendapatkan paparan lebih besar dengan real estate lebih. Intinya adalah, anda mungkin tidak memerlukannya, tetapi jika anda ingin tablet, baca terus.


Sistem Operasi 

Pertama, seperti dengan komputer, anda perlu memilih kesetiaan anda. IOS Apple adalah platform perkhidmatan yang digunakan oleh iPad, serta iPhone dan iPod touch. Sekarang, anda mungkin akrab dengan IOS bahkan jika anda tidak memiliki iPhone, melihat peranti ini adalah sebagai mana-mana di depan umum seperti di televisyen dan filem. Pada iPad dan 2 iPad, IOS bekerja sangat serupa dengan cara tidak pada iPhone, dengan tweak tertentu dibuat di sini dan di sana untuk mengambil keuntungan yang lebih besar skrin tablet itu 9,7-inci. Built-in aplikasi iPod di iPad, misalnya, memiliki menu tambahan samping untuk pilihan navigation tambahan yang tidak akan muat pada skrin 3.5 inci. Secara umum, kuasa besar IOS Apple ada dua: itu sangat mudah digunakan, dan pelbagai pilihan aplikasi iPad-lebih dari 65.000 tablet-khusus tajuk pada saat tulisan ini-download dengan mudah dan cepat dan bekerja secara seragam baik dengan sangat beberapa pengecualian.

Google OS mobile, Android, adalah cerita yang berbeza. Ada beberapa iterasi Android, tetapi hanya satu-Android 3.0, alias Honeycomb-direka khas untuk tablet. Saat ini, hanya satu tablet menawarkan Honeycomb-Motorola Xoom-dan yang membuat pesaing iPad paling layak, untuk saat ini. Ini adalah sebuah karya untuk Android 3.0, yang mempunyai Bar, meningkatkan multitasking lebih visual dari IOS, serta unggul e-mel notis. Malangnya, kedua-dua kekuatan tertentu, walaupun sah, tidak cukup kuat untuk menggulingkan IOS Apple ketika anda melihat gambaran yang lebih besar. Rumah-skrin untuk Honeycomb, misalnya, boleh mendapatkan dengan mudah berantakan kerana ada begitu banyak cara yang berbeza untuk menetapkan, bukan hanya hal-hal menempatkan di dalam folder rapi yang anda bisa dengan IOS. Yang anda pilih akan sangat bergantung pada keutamaan peribadi anda, jadi jika anda boleh cuba sebelum membeli, anda perlu.


Apps

Android tidak mempunyai pilihan yang kuat dari aplikasi. Bahkan dengan Amazon baru saja mengumumkan App Store, jumlah aplikasi Honeycomb tablet-friendly yang bekerja dengan baik sangat rendah. Kita boleh berlama-lama pada bahagian ini, tetapi intinya sederhana: jika anda ingin banyak aplikasi untuk tablet anda, sekarang, tidak di luar sana mengalahkan iPad. Apple App Store baik-Curated dan menawarkan pilihan-pesaing mendalam tidak dapat datang dekat dengan mendakwa hak ini sekarang, sebahagian kerana aplikasi dibuat untuk tablet Android harus bekerja di beberapa saiz skrin, sedangkan aplikasi iPad direka khusus untuk satu peranti. Kedengarannya sederhana, namun variasi dalam saiz (dan pengilang) hal-hal yang sangat rumit. Masih harus dilihat apa pilihan akan ada untuk pedoman BlackBerry. Akhirnya, satu harapan, kedai app lain akan menyusul ke Apple, tetapi jika pelbagai aplikasi menarik adalah keutamaan utama anda, Apple saat ini anda terbaik.

Desain dan Saiz 

Pertimbangan ini agak jelas, tapi saiz-baik paparan real estat dan kapasiti simpanan-adalah penting untuk dipertimbangkan. hal pertama yang pertama: Bila anda mendengar istilah "tablet 10-inch," ini biasanya merujuk pada saiz paparan, diukur secara menyerong, dan bukan saiz tablet itu sendiri. Apple terus menawarkan iPad dalam satu saiz sahaja (paparan 9,7 inci). The Xoom datang dalam satu saiz skrin terlalu (10.1 inci), namun Sony Ericsson baru saja mengumumkan model baru Galaxy Tab dalam beberapa saiz (8,9-dan 10,1-inci) selain Tab 7-inci saat ini dan kecenderungan untuk syarikat lain tampaknya menjadi : saiz lebih, semakin baik. Dengan kata lain, anda mempunyai banyak pilihan, tetapi tablet high yang lebih tinggi setakat ini melencong menjelang akhir skala yang lebih besar kerana mereka menawarkan jari-sentris yang lebih baik, pengalaman skrin sentuh. Berat tablet adalah salah satu keuntungan pasti mempunyai lebih dari telefon-laptop tapi anda mari kita menjadi jelas, di sekitar 1,5 pon (dalam kes 2 iPad), mereka tidak ringan, mengatakan, sel. Selepas anda memegang satu di kereta bawah tanah selama sepuluh minit, tangan anda akan lelah. Tetapan yang datar di pangkuan anda, bukan bersandar pada berdiri, juga agak canggung.

Sedangkan untuk simpanan, lebih banyak lebih baik-mereka apps, bila digabungkan dengan muzik khas, video, dan perpustakaan foto, boleh mengambil banyak ruang. Sekarang simpanan tops di 64GB memori berasaskan flash, dengan banyak high tablet yang telah kita lihat terdapat dalam 16, 32, dan 64GB kelainan. model kapasiti yang lebih besar dapat mendapatkan semahal laptop ciri-ciri lengkap, terutama ketika anda faktor dalam rancangan perkhidmatan bimbit.


Wi-Fi-Hanya vs Model Cellulartablet Sebahagian besar datang dalam model Wi-Fi-saja atau dengan pilihan untuk membayar dengan bulan untuk 3G (atau akhirnya, 4G) selalu-dalam perkhidmatan khidmat daripada pembekal seperti AT & T, Sprint, T-Mobile, atau Verizon Wireless. Jika anda ingin menggunakan tablet anda untuk mendapatkan talian di mana saja, anda perlu memilih model dengan radio sel. Tentu saja, ini menambah harga peranti, dan kemudian anda perlu membayar untuk perkhidmatan bimbit. Secara umum, walaupun, anda boleh membeli data pada pangkalan bulan-ke bulan, tanpa menandatangani kontrak, dan kos biasanya tidak melebihi $ 20 per bulan, selama anda tinggal dalam batas-batas penggunaan data.


Cara lain untuk mendapatkan anda tablet online: Gunakan 3G atau 4G telefon sebagai hotspot Wi-Fi untuk anda tablet-ini tidak akan berfungsi dengan telefon setiap / tablet kombo, sehingga anda perlu menyemak dengan pembekal sebelum anda membeli masuk


Kamera & Video Chatting 

Dengan keluaran dari 2 iPad, Apple terjebak agak cepat untuk kompetisi tablet dan menambah depan dan belakang menghadap kamera untuk stills dan video. The Xoom memiliki kamera quality high menghadap belakang kecuali tawaran bersemangat iPad, tapi intinya adalah: kamera pada semua tablet saat ini mainan yang lebih dari perkakas. Tidak satupun dari mereka adalah pengganti yang sah bahkan untuk kamera point-and-shot.

Tetapi kemasukan menghadap ke depan kamera bererti tablet video menawarkan ciri bual-tapi bukan video semua aplikasi chat diciptakan sama. Google Talk untuk Honeycomb, yang datang dimuat di Xoom, adalah aplikasi top-notch, mudah digunakan, dan beroperasi melalui akaun Google. Anda boleh berbual dengan sesiapa sahaja yang mempunyai akaun Google. Namun, tidak semua tablet Android diciptakan sama-waspada terhadap tablet yang tidak mempunyai akses kepada Android Market. Ini juga patut menunjukkan bahawa setiap tablet Android kurang Honeycomb, seperti Streak Dell 7, adalah tidak menjalankan OS bertujuan untuk tablet, dan dengan demikian, aplikasi yang sering menawarkan pengalaman pengguna yang lemah. Walaupun kamera dan video chat kemampuan, yang Streak 7 menggunakan aplikasi inferior untuk berbual dan tidak dapat memanfaatkan versi Honeycomb dari Google Talk. Apple FaceTime bekerja serupa dengan baik, tetapi terbatas pada produk Apple tertentu, sehingga jauh lebih fleksibel daripada Google Talk.


Harga 

Seperti dengan kebanyakan alat, anda mendapatkan apa yang anda bayar, dan tablet tidak terkecuali. Jika anda menghabiskan apapun yang kurang dari $ 500 - $ 600 (yang tampaknya menjadi tempat masuknya berbagai-sihir untuk model Wi-Fi-only seperti 2 iPad dan Xoom Motorola), jangan katakan kami tidak memberi amaran kepada anda. The Cherry CherryPal Pad adalah contoh yang bagus dari apa yang $ 188 akan membuat anda di dunia banyak tablet bukan, termasuk skrin berkualiti rendah dan kurangnya ciri-ciri serius. Adapun 3G (dan 4G) tablet dihidupkan, harga sangat pelbagai bergantung pada pengeluar, kapasiti, dan rencana, tetapi mengharapkan untuk membayar sekurang-kurangnya sekitar $ 20 per bulan di atas lebih tinggi kos-depan terendah iPad 2 3G harga tablet $ 629 untuk 16GB, misalnya.

Akhirnya, sebelum anda membeli, jika anda bisa, kepala ke kedai elektronik tempatan anda untuk mendapatkan tangan-tepat waktu dengan beberapa tablet yang berbeza, sehingga anda dapat melihat yang merasa dan bekerja yang terbaik untuk anda. Dan untuk ulasan terkini tablet lab-diuji, memukul kami Tablet Produk Panduan.


* Using Google translator
* Original source : http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2382821,00.asp

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...