HOME | OCS SYNERGY | GCR BLOG | PROMOTION | ABOUT US

Thursday, 9 July 2015

Laptop Acer tak boleh "ON" - SOLVED

Check laptop cikgu sekolah wife. Tak boleh "on" langsung. Biasa kalau gini laptop overcharge. Aku buang bateri dia dan buat "short" kat sambungan bateri di body laptop dengan ammeter. Kasi buang caj dia. Bukak RAM dia sekali. Biasa sekejap dan test run. Alhamdulillah... Berjaya...

Wednesday, 1 July 2015

Acer 5570 dan Acer 3620 - Ambil part yg ok dan buat satu yg bagus.

Jiran minta baiki laptop. Satu, model Aspire 3620 masih boleh ON tapi ensel skrin patah. Model Aspire 5570 tak boleh ON sbb female socket pecah kat dalam.

Tgk mana yg boleh baiki atau ambil part yg ok, jadikan 1 laptop.

Scan and restore windows 7 on Asus laptop

Scan dan restore laptop asus.

Masalah selepas booting, hanya keluar taskbar sahaja. Icon di desktop tak kluar. Skrin hitam sahaja.

Reboot ke Safe Mode dan scan hdd. Kemudian buat system restore. Restart dan scan hdd semula.

System windows corrupt kemungkinan disebabkan oleh on/off yg tidak betul. User mungkin off laptop bila tgk skrin hitam kerana ada setting sleep tapi user tak tahu. Mungkin dia ingat laptop mati atau hang. Jadi, dia tekan butang on/off beberapa saat hingga laptop mati dan onkan semula.

Kemungkinan ada sedikit kerosakan pada hdd.

Friday, 12 June 2015

Bagaimana dengan RM60 anda boleh dapat pasif income 6.4 juta ?



·         OCS synergy ni program affiliate
·         Bukan bisness MLM
·         OCS tak ada produk
·         Nak dapatkan pasif income tak ada masalah
·         Pendaftaran utk join hanya RM60 sahaja untuk seumur hidup
·         OCS ada 4 plan marketing utama

1. Plan pinjaman
2. Plan menaja
3. Plan pool incentif
4. Plan belanja

Saya akan trangkan plan 2,3, dan 4 jer sbb plan pinjaman tak berapa menarik sangat. income pun kecil

Plan Menaja :

·         anda taja sorang.. dapat komisen 15PV atau RM15
·         kalau orang yg anda taja tu taja plak orang lain, dia dpt RM15, anda dpt RM1... sampai 10 level.
·         tak perlu cari ramai orang...
·         taja 5 - 10 orang pon ok sudah

Cthnya, anda taja 5 orang sahaja...
level 1 : 5 x RM15 = RM75
level 2 : 25 x RM1 = RM25
level 3 : 125 x RM1 = RM125
level 4 : 625 x RM1 = RM625 . . .
Level 10 : ...

Plan Pool Incentif :

·         Description: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t34.0-12/p206x206/11350395_10206869035075067_378656177_n.jpg?oh=61eba8ad7c38d89096849dbb16ddc567&oe=557C615A&__gda__=1434216916_9c406847a2ee971250a1f70bd5df9d1cPlan ni utk yg tak nak cari orang.
·         hanya join dan ajak famili atau saudara mara join jer, lps tu dok diam2
·         anda dafar RM60, anda akan dimasukkan dalam list pool insentif
·         lepas tu mana2 yg daftar selepas itu akan diletakkan 3 orang dibawah anda.
·         ini komputer yg susun
·         kalau anda tak cari org pun akan tetap ada org dibawah anda
·         potensi pendapatan utk pool incentif ialah 6.4 juta tapi akan masuk sikit2 ikut aras

Saya dah masuk level 2, ada yg dah masuk level 9.




Plan Belanja :

Apabila anda mendaftar dengan OCS, anda akan diberikan satu kad keahlian seperti dibawah

Description: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1/v/t34.0-12/p206x206/11424667_10206869063755784_1212872917_n.jpg?oh=d5e3646fbc1382bd1de7f63bba5ccda3&oe=557C7957&__gda__=1434222575_649bd758fa43215f62fd396337cc0bda

·         Apabila anda berbelanja di kedai/merchant yg berdaftar dengan OCS, anda akan dapat point.
·         Point yg terkumpul akan dikira setiap bulan untuk ditukarkan kpd duit...
·         Senarai kedai2 yg dah jadi merchant OCS boleh tgk kat sini... http://globalcashreward.blogspot.com/p/senarai-merchant-terkini.html
·         sehingga tarikh dan saat ini.. ahli ocs dah 22344 orang. Ini adalah termasuk dari Sabah, semenanjung, sarawak dan indonesia.
·         keahlian semakin meningkat setiap jam...
·         Jadi.... jom la daftar sekarang...

Thursday, 23 April 2015

How to reset Canon MP287 error P07

I've tried several tutorials online but unfortunately it didn't resolve the problem because of the resetter program which is not compatible to the printer. 
So here's how to do it,
First, Turn off the printer
2. After turning OFF, press and Hold the STOP button at the same time Press and hold the Power button
3. Release the STOP button ( Don't release the Power button )
4. Press the STOP button  6 or 7 times
5. Release the Power button
6.It will display/show black.
Now it will set the printer into service mode. If something will popup to install your printer, just ignore it, and click cancel.
The next thing to do is to download the Service Tool for Canon MP287 printer. Click here
After you have successfully downloaded the program, just  follow the steps shown on the image below.
Reset Canon MP287
In my case after I clicked the set button of Clear Ink Counter : Absorber-main, and restart the printer it solves the error P07 and can now print. Just perform a deep cleaning for 3-5 times to set the printer into a good quality printing.

Credits : http://www.mavtech.info/2014/07/how-to-reset-canon-mp287-printer-error.html

Sunday, 5 April 2015

Netbook EePC - Tak boleh ON.

Bila on, hanya lampu LED yamg menyala. Skrin gelap dan kipas CPU tak berputar. Chip processor ONBOARD.

Kasi bersih kipas cpu, reflow display chip dan chip processor. Test run, Alhamdulillah ok.

Laptop Dell - Check Keyboard

Keyboard keypad rosak sbb overheat drp mobo. Bukak mobo, check kipas cpu. Penuh habuk melekat kat heatskink.

Wednesday, 18 March 2015

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...