HOME | OCS SYNERGY | PROMOTION | ABOUT US


\

Laptop Acer tak boleh "ON" - SOLVED

Check laptop cikgu sekolah wife. Tak boleh "on" langsung. Biasa kalau gini laptop overcharge. Aku buang bateri dia dan buat "short" kat sambungan bateri di body laptop dengan ammeter. Kasi buang caj dia. Bukak RAM dia sekali. Biasa sekejap dan test run. Alhamdulillah... Berjaya...

Acer 5570 dan Acer 3620 - Ambil part yg ok dan buat satu yg bagus.

Jiran minta baiki laptop. Satu, model Aspire 3620 masih boleh ON tapi ensel skrin patah. Model Aspire 5570 tak boleh ON sbb female socket pecah kat dalam.

Tgk mana yg boleh baiki atau ambil part yg ok, jadikan 1 laptop.

Scan and restore windows 7 on Asus laptop

Scan dan restore laptop asus.

Masalah selepas booting, hanya keluar taskbar sahaja. Icon di desktop tak kluar. Skrin hitam sahaja.

Reboot ke Safe Mode dan scan hdd. Kemudian buat system restore. Restart dan scan hdd semula.

System windows corrupt kemungkinan disebabkan oleh on/off yg tidak betul. User mungkin off laptop bila tgk skrin hitam kerana ada setting sleep tapi user tak tahu. Mungkin dia ingat laptop mati atau hang. Jadi, dia tekan butang on/off beberapa saat hingga laptop mati dan onkan semula.

Kemungkinan ada sedikit kerosakan pada hdd.

How to reset Canon MP287 error P07 or P08

I've tried several tutorials online but unfortunately it didn't resolve the problem because of the resetter program which is not compatible to the printer.  So here's how to do it,

1. First, Turn off the printer
2. After turning OFF, press and Hold the STOP button at the same time Press and hold the Power button
3. Release the STOP button ( Don't release the Power button )
4. Press the STOP button  6 times.
5. Release the Power button
6.It will display/show black.

Now it will set the printer into service mode. If something will popup to install your printer, just ignore it, and click cancel.

The next thing to do is to download the Service Tool for Canon MP287 printer. Click here

After you have successfully downloaded the program, just  follow the steps shown on the image below.
Reset Canon MP287
In my case after I clicked the set button of Clear Ink Counter : Absorber-main, and restart the printer it solves the error P07 and can now print. Just perform a deep cleaning for 3-5 times to set the printer into a good quality printing.

Netbook EePC - Tak boleh ON.

Bila on, hanya lampu LED yamg menyala. Skrin gelap dan kipas CPU tak berputar. Chip processor ONBOARD.

Kasi bersih kipas cpu, reflow display chip dan chip processor. Test run, Alhamdulillah ok.

Laptop Dell - Check Keyboard

Keyboard keypad rosak sbb overheat drp mobo. Bukak mobo, check kipas cpu. Penuh habuk melekat kat heatskink.

Global Cash Reward Loyalty Programme: Laptop servis - Warisan2u.Com Ent.

Global Cash Reward Loyalty Programme: Laptop servis - Warisan2u.Com Ent.: Baiki laptop yang tak boleh nak ON. Bila ON, dia mati terus. Bukak dan check mobo, processor, RAM dan display chip. Ada beberapa masalah ya...

Warisan2u.com computer service promotions

Promosi servis komputer sehingga 30 Mac 2015.
# Backup data
# ReFormat
# Setting driver
# Scan HDD
# Scan virus
# Install MS-Office
# Install others apps.
All just for RM50 only...
And get RM50 = 50 point for OCS member.
Makkumat lanjut boleh hubungi :
En. Sham
Tel : 013 865 5685

High quality solar panel for sale

High quality solar panel.
Code : mp-002wp
Peak power : 1.7W
Max. Power voltage : 6V
Open circuit voltage : 8.2V

Sesuai utk caj telefon dan powerbank.
RM50.00 sahaja.
Dapat 50 point ocs.
Qty : 1
Berminat, tel : 013 8655684



Reformat HDD 1TB - Windows 7 Ultimate

HDD asal 500GB dah rosak teruk. Tukar HDD baru 1 TB. Buat 2 partition.

HDD 500GB dah buat repair tapi tak boleh dah. Banyak sangat bad sector.

Printer Epson L210 ink tak naik

Ada satu kastemer hantar printer epson yg ada tangki ink kat luar. Ink dah tak naik sbb dia lambat refill.

Dekat setengah jam aku dok pam ink dia. Baru naik. Leceh skit model ni. Kalau canon senang nak pam. Boleh pam secara manual.

PC tak boleh on sbb PSU rosak

Check PSU dia pakai taster memang tak ada karan masuk langsung. Test dgn PSU lain, ok.

Login ke windows, OS expired plak. Kluar mesej windows not genuine. Hehehe... nak kena aktifkan semula.

Check laptop acer Aspire 4720Z tak boleh ON

Bukak mobo dia. Ada yg dah burn. So, mobo dah mati. Tak boleh pakai. Mungkin disebabkan power supply yg tak stabil.

Warisan2u.Com sekarang sudah jadi merchant OCS Synergy


Hantar komputer rosak utk dibaiki. Komputer dapat, duit habis. Tapi di Warisan2u.com, komputer siap dibaiki, point pon dapat. Point plak boleh ditukar jadi komisen.... call 013 8655684 utk pertanyaan.

RM10 = 10 OCS PT
Point diberikan hanya untuk caj servis sahaja.

Laptop sahabat OCS tak boleh detect HDD

Bukak cover laptop semua sbb tak ada lubang khas utk HDD. HDD dah tercabut sbb missing plat pemegang HDD tu. Mungkin pernah kena servis sblm ni.

Dah bukak tu, chexk kipas cpu sekali. Perghhhh... habuk tebal dah menutupi lubang kipas. Kasi bersih kipas.

Pasang HDD dan letakkan penyendal getah utk tahan gegar.

Netbook Coby charger connector burn

Netbook Coby tak masuk caj. Bila bukak mobo dia, ada kesan terbakar kat soket sambungan charger di mobo.

Kikis bhg terbakar dan kasi pateri timah kasi sambung semula. Alhamdulillah dah boleh caj semula.

Servis PC sahabat OCS

PC Cherry, member OCS yg ada masalah dgn driver display. Ok... masalah selesai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...