HOME | OCS SYNERGY | PROMOTION | ABOUT US


\

Hands-on: Facebook Video Calling vs. Google+ Hangout (part 1) - Translated by Google

Computerworld - Persaingan Google-Facebook telah bertambah dalam beberapa hari yang lalu. Minggu lepas, Google mengumumkan pelancaran rangkaian + baru Google sosial yang terhad, termasuk ciri bual video yang dipanggil Hangouts. Kemudian, hari ini, Facebook telah melancarkan Memanggil Video ciri baru, powered by Skype. Jelas sekali, rangkaian sosial dan sembang video kini menyertai pada pinggul.

Yang sembang video perkhidmatan yang lebih baik, dan siapa yang patut menggunakan yang mana satu? Saya meletakkan kedua-dua Facebook Video Calling dan Google + melepak melalui paces mereka dan mendapati bahawa kedua-duanya mempunyai kebaikan dan keburukan mereka.

Sembang video Facebook kini lebih stabil, memerlukan sumber-sumber sistem yang lebih sedikit, dan mempunyai kualiti tinggi video dan audio. Sebaliknya, Google + melepak permohonan yang lebih sepenuhnya yang diketengahkan, yang jelas bertujuan untuk sembang video kumpulan. Mereka yang telah dibuat ke Google + mungkin mendapati kereta, tetapi dalam jangka panjang, tempat melepak boleh menjadi lebih berguna daripada ciri-ciri video Facebook.
Facebook Video Calling

Perkhidmatan Memanggil Video baru Facebook powered by Skype, mungkin kerana itu, ianya mudah dan ringkas untuk digunakan. Anda akan memerlukan untuk memuat turun plug-in dengan pergi ke www.facebook.com / videocalling, klik pada butang Bermula, maka pada butang Setup. Pada ketika itu, anda akan memuat turun dan memasang plug-in Java.